Geplaatst op Geef een reactie

Beleef een onvergetelijke rolstoelvriendelijke vakantie

Rolstoelvriendelijke vakantiehuizen

Een rolstoelvriendelijke vakantie kan absoluut onvergetelijk zijn, met de juiste planning en bestemming. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je een geweldige en toegankelijke vakantie hebt:

 1. Bestemmingselectie:
  • Kies een bestemming die bekend staat om zijn rolstoelvriendelijkheid. Europese steden zoals Amsterdam, Berlijn en Barcelona staan bijvoorbeeld bekend om hun goede toegankelijkheid.
 2. Accommodatie:
  • Zoek naar hotels, resorts of mindervalide vakantiehuizen die specifieke voorzieningen hebben voor rolstoelgebruikers, zoals aangepaste badkamers, brede deuropeningen en hellingbanen.
 3. Transport:
  • Controleer of het openbaar vervoer rolstoeltoegankelijk is. Als je een auto huurt, zorg er dan voor dat deze is uitgerust met de nodige aanpassingen voor rolstoelgebruikers.
 4. Voorbereiding:
  • Neem contact op met de accommodatie en vraag naar hun rolstoelvriendelijke voorzieningen. Informeer ook bij vliegtuigmaatschappijen of andere transportdiensten over hun beleid en faciliteiten.
 5. Toegankelijke activiteiten:
  • Plan activiteiten die rolstoelvriendelijk zijn. Dit kunnen rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden, parken of musea zijn.
 6. Medische voorzorgsmaatregelen:
  • Zorg ervoor dat je alle benodigde medicijnen en medische benodigdheden meeneemt. Neem contact op met lokale gezondheidsdiensten om op de hoogte te zijn van medische faciliteiten in de buurt.
 7. Reisverzekering:
  • Sluit een goede reisverzekering af die ook medische dekking biedt. Zorg ervoor dat de verzekering rekening houdt met je specifieke behoeften als rolstoelgebruiker.
 8. Reisgenoten:
  • Reis met vrienden of familieleden die bereid zijn om te helpen indien nodig. Samen genieten van de reis maakt de ervaring des te specialer.
 9. Lokale ondersteuning:
  • Zoek uit of er lokale organisaties zijn die ondersteuning bieden aan reizigers met mobiliteitsbeperkingen. Ze kunnen waardevolle informatie en assistentie verstrekken.
 10. Flexibiliteit:
  • Wees flexibel in je planning. Soms kunnen onvoorziene omstandigheden optreden, dus houd ruimte voor aanpassingen in je reisschema.

Met de juiste voorbereiding en een positieve instelling kun je een onvergetelijke rolstoelvriendelijke vakantie beleven. Het is belangrijk om te genieten van de ervaring en de bijzondere momenten die je tijdens je reis zult tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *